piątek, 1 czerwca 2012

BEZGLUTENOWY JOGURT TRUSKAWKOWY


Witam, dawno mnie było na blogu a muszę przyznać, że bardzo się stęskniłam za gotowaniem i za samym blogiem. Szczęśliwie mam teraz więcej czasu na przyjemności. W przedszkolu dzieci mają nowego dostawcę jedzenia, który ma w swojej ofercie także jedzenie dla alergików. Uffff co za ulga:)
Dzisiaj zacznę skromnie, ale jakże pysznie...
Przedstawiam wszystkim śniadanie Naszej rodziny:) Przygotowałam 3 wersje. Dwie słodkie i jedną kwaśną. Córki miały słodki jogurt, a ja z racji wiecznej diety mogłam wyczuć jedynie kwaskowaty smak truskawek i jogurtu.
 
Składniki:
  • 1 jogurt naturalny,
  • 1 szklanka truskawek lub innych ulubionych owoców,
  • cukier do smaku.
Wykonanie:
Umyć owoce i oczyścić z szypułek i innych zbędnych części (np. gniazd nasiennych lub skórek). Zmiksować je w blenderze lub rozgnieść widelcem. Połączyć z jogurtem i doprawić do smaku cukrem, cytryną lub miętą.
Polecam:)

 


2 komentarze:

  1. Poinspiruję się Twoimi przepisami, mniej glutenu znaczy lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeżeli nie ma potrzeby ze względów zdrowotnych na eliminację glutenu z diety to nie ma potrzeby rezygnować z glutenu. Za to warto czytać etykiety:)

    OdpowiedzUsuń