piątek, 22 czerwca 2012

Bezglutenowy Chleb Smażony w Jajku

Myślę, że Ci którzy są na diecie bezglutenowej znają problem sypkiego chleba. Normalny chleb pszenny z czasem czerstwieje, chleb bezglutenowy sypie się:) Nie lubię wyrzucać jedzenia a chleb dzieci zaczął się sypać ze starości (po 2 dniach). Ratując go postanowiłam przygotować rodzinie smaczne śniadanie - chleb smażony w jajku.

Składniki:
  • 4 kromki chleba (nie ma znaczenia jakiego),
  • 1 jajko,
  • 50ml mleczka kokosowego,
  • żurawina lub inny dżem/świeże owoce,
  • olej do smażenia.

Wykonanie:
Jajko roztrzepać z mlekiem. Chleb  moczyć w jajku z mleczkiem. Smażyć na rozgrzanym oleju do ścięcia się białka. Podawać na słodko z żurawiną/dżemem lub owocami:)

SMACZNEGO!

3 komentarze:

  1. pycha! czasem specjalnie zostawiam trochę chleba żeby mieć na takie 'tosty' :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kaś, w przypadku chleba bezglutenowego nie trzeba czekać;)Szybko robi się idealny do takich tostów:)

    OdpowiedzUsuń
  3. To smak mojego dzieciństwa! Choć niegdy nie dodawałam mleczka ;)

    OdpowiedzUsuń