Podaję przepis na babeczki, które znikają ekspresowo. Ich orzechowy posmak dodaje im charakterystyczny posmak. Myślę, że będą one smakowy każdemu kto choć odrobinę lubi migdały lub orzechy.
Składniki:
- 250g mąki (użyłam mixu bezglutenowego),
- 125g cukru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 jajko,
- 60g mielonych nasion (najlepiej orzechów),
- 250ml mleka,
- 80ml oleju roślinnego.
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki i przełożyć do formy na muffiny. Piec w temp. ok 180st C do suchego patyczka. Ja piekłam ok 20 minut. Ważne aby muffiny wsadzić do już nagrzanego piekarnika.
Smacznego!
idealne na drugie śniadanie;)
OdpowiedzUsuńo jakie one apetyczne i zdrowe z tymi ziarnami :)
OdpowiedzUsuń