poniedziałek, 9 maja 2011

Bezglutenowe Muffiny z Ziarnami

Podaję przepis na babeczki, które znikają ekspresowo. Ich orzechowy posmak dodaje im charakterystyczny posmak. Myślę, że będą one smakowy każdemu kto choć odrobinę lubi migdały lub orzechy.


Składniki:
  • 250g mąki (użyłam mixu bezglutenowego),
  • 125g cukru,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 jajko,
  • 60g mielonych nasion (najlepiej orzechów),
  • 250ml mleka,
  • 80ml oleju roślinnego.
Wykonanie:
Wymieszać ze sobą wszystkie składniki i przełożyć do formy na muffiny. Piec w temp. ok 180st C do suchego patyczka. Ja piekłam ok 20 minut. Ważne aby muffiny wsadzić do już nagrzanego piekarnika.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. idealne na drugie śniadanie;)

    OdpowiedzUsuń
  2. o jakie one apetyczne i zdrowe z tymi ziarnami :)

    OdpowiedzUsuń