Jest to kolejny genialny przepis na ciasto bezglutenowe, które można wykonać z składników ogólnie dostępnych. Babka jest faktycznie piaskowa:) tzn. kruszy się:) W przyszłości na pewno spróbuję zrobić na bazie tego przepisu muffiny nadziewane masą czekoladową:)
Składniki:
- 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
- 4 jaja,
- 25 dag margaryny,
- szklanka cukru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- tłuszcz i bułka tarta do formy.
Całe jaja ubić z cukrem, dodać przesianą mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem.
Wlać roztopiony i przestudzony tłuszcz. Dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do
formy* i piec w temp. 180*C ok. 30 minut.
* piekłam w małej keksówce i tortownicy o średnicy 20cm.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz