Ale za to mam swoje nowe ulubione śniadanie.
Słuchajcie, jeżeli kogoś nie przekonują poniższe składniki mimo wszystko zachęcam. Kanapka jest niczym niebo w gębie:)
No i muszę przyznać, że ze względu na wykorzystanie tostera w tym przepisie prawie każdego ranka myślę o Tomku:)
Składniki:
- 1 kawałek chleba (na zdjęciu bezglutenowy),
- 1 łyżeczka miodu (u mnie lipowy),
- 2-3 łyżeczek prażonego* słonecznika.
1. chleb opiec w tosterze wg własnych upodobań (u mnie 2 minuty),
2. na jeszcze ciepły chleb polać/rozsmarować miód i posypać prażonym słonecznikiem.
*łuskany (już obrany) słonecznik prażę na suchej patelni do momentu aż zacznie on się rumienić i delikatnie pęcznieć:)
SMACZNEGO!
genialny pomysł! i jaki prosty :)
OdpowiedzUsuńOla, wiesz jak to jest. Najczęściej te proste przepisy są genialne:)
Usuńsamo zdrowie! a dodatek słonecznika to bajka :) jestem jak papuga, lubię pochrupać ;p
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło,
Szana!
No tak, jedna koleżanka się zdziwiła, że u nas się jada prażony słonecznik. Ona tak dokarmia ptaki zimą;)
UsuńTo naprawdę jest wspaniałe śniadanie, takie proste a sama bym na to nie wpadła! pycha!
OdpowiedzUsuńTo na pewno smakuje wspaniale :)
OdpowiedzUsuńSkoro myślisz o mnie każdego ranka to nie pozostaje mi nic innego jak spróbować takie śniadania :) Zapowiada się bardzo ciekawie :)
OdpowiedzUsuńMoje starsze dziecię zna takie kanapeczki - jak był mały, niewiele mógł jeść, więc robiłam mu kanapki z masłem klarowanym i pestkami właśnie. Były pyszne :)
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie i chrupiąco!
OdpowiedzUsuńA wiesz, że nigdy tak nie jadłam? Dziwne, bo jadłam chleb ze słonecznikiem i masłem, ale z miodem nigdy.
OdpowiedzUsuńA to przecież idealne danie tuczące. Na zimę :D
Gula, jesteś? Wyróżniłam Cię ;)
OdpowiedzUsuńhttp://smakolykialergika.blogspot.com/2012/11/wyroznienie-w-liebster-blog.html
Z przyjemnością informuję, że nominowałam Twój blog do zabawy Liebster Blog http://smakowitedania.blogspot.com/2012/11/liebster-blog.html
OdpowiedzUsuńBędzie mi miło, jeśli przyłączysz się do zabawy. Pozdrawiam
Hop, hop, Gula, gdzie się podziewasz?
OdpowiedzUsuńHej Eliza. Jestem i podglądam Was:) Niestety jeszcze mam problem z przygotowywaniem posiłków. Od czasu kiedy zaszłam w trzecią ciążę wciąż śpię i na jedzenie patrzeć nie mogę;) Są i inne mniej przyjemne objawy ciąży;) Czekam aż mi to wszystko minie i będę miała więcej energii:)
UsuńPozdrawiam gorąco,
Gula
Ojej! Myślałam, że juz całkiem zapomniałaś o blogach. A tu nagle Twój komentarz!
OdpowiedzUsuńNo i ciąże :) Gratuluję!
I mam nadzieję, że już niedługo będziesz miała więcej energii. I nawet jeżeli nie będziesz gotowała, to znajdziesz czas i siłę na skrobnięcie czegoś na blogu :)
Pozdrawiam Cię serdecznie i ściskam! Bardzo mocno :)
O kurcze! Takie proste przyrządzenie śniadaniowego dania w wygląda a tym bardziej smakuje rewelacyjnie :) Tylko nie wiem czy znajdę jakąś alternatywę dla miodu, za którym bardzo nie przepadam..
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie, samo zdrowie! Taki chleb swojej roboty to przynajmniej gwarancja, że nie trujemy się tą chemią.
OdpowiedzUsuńniestety chlebek bezglutenowy, w szczególności ten kupny nie należy do najsmaczniejszych i podgrzanie na patelce lub w tostownicy baardzo poprawia jego smak
OdpowiedzUsuńPalce lizać chlebek w tym wydaniu proste a jakie dobre
OdpowiedzUsuńPyszny i zdrowy posiłek :) a i słoodki :)
OdpowiedzUsuńSuper! Świetny przepis na chleb bez glutenu i taki prosty :) Uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńBardzo prosta przekąska. Sama uwielbiam chleb pod różną postacią, z masłem orzechowym, hummusem, pastami warzywnymi. Zdrowsza alternatywa przekąski od batonika.
OdpowiedzUsuńCan I put some of this on my page if I include a link to this website?
OdpowiedzUsuńIs it alright to reference part of this on my page if I post a backlink to this page?
Is it okay to reference part of this on my website if I post a link back to this site?
I just added your site to my favorites. I like reading your posts. Tyvm!
TOP Google Ranking On Your Site
Super
OdpowiedzUsuń