środa, 13 kwietnia 2011

Bezglutenowe Pulpety Rybne


Pulpety rybne....moje dzieci je uwielbiają! Myślę, że jest to dobra alternatywa dla klasycznych pulpetów. Te są pulchne i można formować w dowolny kształt. O walorach ryb chyba mówić nie trzeba:). Polecam spróbować tym, którzy jeszcze sami nie robili rybnych pulpetów.


Składniki:
  • 3 filety białej ryby (np. dorsz),
  • 1 jajko,
  • bułka tarta*,
  • sól i pieprz do smaku.
* dla bezglutenowców polecam krupiczkę gryczaną lub  zmielone resztki chleba bezglutenowego.  Ja miałam ciemny chleb.

Wykonanie:
Rybę wraz z jajkiem, solą i pieprzem zmielić na gładką masę (ja skorzystałam z blendera). Z tak przygotowanej masy przygotować kulki/pulpeciki w dłoniach i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na gorącej patelni ok 1-2min z każdej strony.
Pychoa!:)

2 komentarze:

  1. Ja już czekam na kolejną porcję takiego obiadu:)

    OdpowiedzUsuń