Pulpety rybne....moje dzieci je uwielbiają! Myślę, że jest to dobra alternatywa dla klasycznych pulpetów. Te są pulchne i można formować w dowolny kształt. O walorach ryb chyba mówić nie trzeba:). Polecam spróbować tym, którzy jeszcze sami nie robili rybnych pulpetów.
- 3 filety białej ryby (np. dorsz),
- 1 jajko,
- bułka tarta*,
- sól i pieprz do smaku.
Wykonanie:
Rybę wraz z jajkiem, solą i pieprzem zmielić na gładką masę (ja skorzystałam z blendera). Z tak przygotowanej masy przygotować kulki/pulpeciki w dłoniach i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na gorącej patelni ok 1-2min z każdej strony.
Pychoa!:)
uwielbiam takie obiady :)
OdpowiedzUsuńJa już czekam na kolejną porcję takiego obiadu:)
OdpowiedzUsuń