wtorek, 5 kwietnia 2011

Bezglutenowa Zielona Pasta

Pastę tą zrobiłam dawno temu...sama nie wiem kiedy. Ale jedno wiem na pewno: czas ją powtórzyć. Super sycąca (dużo białka w groszku i w bobie zapewnia nam energię na wiele godzin). Warto spróbować zrobić coś zdrowego na obłożenie chleba:)
 

Składniki:
  • 1szkl. mrożonego, rozmrożonego zielonego groszku,
  • 1szkla. obranego bobu,
  • oliwa,
  • sól,
  • pieprz.
Wykonanie:
Bób i groszek wrzucić do blendera z odrobiną soli i pieprzu, dodać 4 łyżki oliwy i zmiksować. Oliwę dodawać do momentu uzyskania pożądanej gęstości masy:). Ja dodawałam do momentu aż nie zaczęła masa ładnie odchodzić od ścianek blendera.

4 komentarze:

  1. podoba mi się tu dodatek bobu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. fajna baza do przygotowania kolorowych kanapek:)

    OdpowiedzUsuń
  3. super pomysł :) a ze względu na kolor świetnie musi wyglądać na pieczywie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzięki dziewczyny.
    Faktycznie wygląda apetycznie na kanapce:)

    OdpowiedzUsuń